După o bună perioadă în care ai locuit la bloc, ai reușit în sfârșit să îți vezi visul cu ochii și să vă mutați la curte. O decizie pe care nu ai cum să o regreți, mai ales dacă în familia ta au apărut și copiii. Acum, te gândești tot mai serios să îți amenajezi propria grădină de legume, pentru ca toți cei ai casei să îi consume roadele. Totuși, ca o persoană care nu știi prea bine ce presupune îngrijirea unui astfel de spațiu, ai nevoie de câteva recomandări de început. De asemenea, și de un minim de unelte, pe care ne-am gândit să ți-l prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Lopata

Cu siguranță avem de a face cu o uneltă de care nu te poți lipsi, deoarece cu ajutorul ei îți va fi mai ușor să te ocupi de săpatul solului și pentru plantarea semințelor.

Grebla

Nu mai este nevoie să îți spunem cum arată, pentru că probabil ai văzut de multe ori. Această unealtă de grădină îți vine în ajutor pentru a îndepărta gunoiul și a curăța grădina.

Foarfeca de grădină

Pe lista de unelte de care ai nevoie în grădina de legume se află în mod obligatoriu și o foarfecă de grădină, o uneltă mai mult decât necesară pentru tăierea plantelor și a ierburilor.

Sapa

Nu face greșeala să o confunzi cu lopata. De fapt, o sapă este o uneltă lungă și plată, utilizată pentru a săpa solul, a planta semințe și a muta pământul de pe un loc pe altul.

Găleată

Este de la sine înțeles că ai nevoie de măcar una, pentru că se dovedește a fi de neînlocuit atunci când vine vorba despre transportarea apei și a altor lichide sau materiale în grădina de legume.

Stropitoare

Dacă nu este vorba despre o grădină de dimensiuni impresionante, stropitoarea se dovedește a fi foarte utilă în udarea plantelor și a solului.

Grătar

Nu, nu este deloc vorba despre acel echipament cu ajutorul căruia pregătești anumite preparate culinare pentru cei dragi. Un grătar pentru grădina de legume poate fi util pentru a întinde sârmele de susținere pentru plantele care au nevoie de suport.

Mănuși de grădinărit

Munca în grădina ta de legume poate fi una destul de solicitantă și uneori chiar și periculoasă. Mănușile de grădinărit sunt cele care oferă protecție pentru mâini și degete și pot ajuta la prevenirea rănilor și a zgârieturilor.

Drujba

Nu este neapărat necesară, dar dacă ai mulți copaci sau arbuști de tăiat, o drujbă îți poate veni în ajutor, în sensul că reduce atât timpul, cât și efortul. Este mult mai dificil să faci tăierea în mod manual.

Mulci

Nu știi despre ce este vorba? Pe scurt, vorbim despre un strat de material organice sau anorganice pus pe sol în jurul plantelor, care ajută la menținerea umidității și reduce creșterea buruienilor.

Fierăstrău pentru tăiat crengi

Dacă în grădina ta există copaci sau arbuști, un ferăstrău pentru tăiat crengi poate fi foarte util pentru a tăia crengile groase și pentru a întreține plantele sănătoase. Totuși, dacă ai apucat să cumperi o drujbă și știi să o și folosești, nu mai este nevoie să cumperi și un astfel de echipament.

Furtun de grădină

Nu mai este nevoie să spunem cât de util este acesta, nu? Sau, eventual, poți opta pentru instalarea unor sisteme de irigare, dacă grădina ta de legume este una de dimensiuni mari.

Sisteme de susținere pentru plante

Dacă unele dintre plantele tale au nevoie de suport pentru a crește, cum este cazul arbuștilor de zmeură sau tufelor de roșii, poți folosi sisteme de susținere precum tije, sârme sau grătare.

Spray-uri de îngrășăminte și tratamente pentru plante

Spray-urile de îngrășăminte și tratamente pentru plante pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății plantelor și a productivității acestora.

Glafuri de grădină

Sunt unelte care se dovedesc a fi foarte utile pentru a preveni deformarea solului și a menține grădina ta curată și organizată.

Acestea sunt doar câteva exemple de unelte și echipamente utile pentru o grădină de legume sănătoasă și care să îți ofere recolte bogate. Asigură-te că le întreții corespunzător și că le folosești în mod regulat pentru a avea cele mai bune rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *